Stichting informatie


Hier vind u onze stichting akte

Hier vind u ons Beleidsplan

Hier vind u ons Privacybeleid

Wat is een ANBI status:
De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut, bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, ontwikkelingssamenwerking of het onderwijs. ANBI-instellingen zijn bijvoorbeeld goede doelen of culturele organisaties.

Wat is het voordeel van een ANBI status:

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor losse als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Stichting Running Birds hoeft over de ontvangen schenkingen en erfenissen geen belasting te betalen. Zo kunnen wij het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze beoogde doelen.


Hoe zijn de Running Birds tot stand gekomen:

De Roparun staat voor de strijd tegen kanker. Het logo van de Running Birds is daarom een roodborstje geworden. Het roodborstje staat namelijk voor hoop en dat kan iedereen die met kanker te maken heeft goed gebruiken. Daarnaast heeft het roodborstje ook een persoonlijke betekenis voor een van onze leden, Daphne. Haar oma is in 2001 aan borstkanker overleden. Zij zei altijd dat ze na haar overlijden terug zou komen als een roodborstje. De slogan van ons team was na het vinden van ons logo ook snel gevonden: Don’t run, Fly!

De naam van ons team leed tot meer discussie. Team Robin (de Engelse vertaling van Roodborst) werd hem niet, onze voorzitter heet immers al Robin. Team roodborstje klonk niet lekker. Met een roodborstje als logo en een ‘Don’t run, Fly‘ als slogan, moest het wel de Running Birds worden. Ons team kon van start gaan.

Zo ziet u maar, bijna iedereen heeft iets met deze vreselijke ziekte kanker te maken. Onze team leden hebben veel persoonlijke verhalen en zetten zich vol enthousiasme in. Wij doen ons uiterste best om het leven van mensen die met kanker te maken hebben, iets makkelijker te maken en iedereen weer hoop te geven.

Wilt u ons helpen? Dit kan door middel van een donatie of een aankoop in onze shop. Koop bijvoorbeeld een mooie lederen Running Birds Hope armband, waarmee u ons niet alleen steunt, maar waarvoor u ook een mooie armband krijgt met een prachtige boodschap: Hoop!


Het bestuur:

Voorzitter:
R.H.F de Kok.
Secretaris vicevoorzitter:
R van Boxel.
Penningmeester:
M de Wilde

Stichting Running Birds is gevestigd aan:
Achterom 23
3311 KA Dordrecht.